DEMONTAŽNI SUSTAVI

demontažni sustavi Signalinea

Sustav za demontažni prolaz predstavlja učinkovito rješenje za problem demontažnog prolaza u ogradi razdjelnog pojasa. Sustavi se ugrađuju zbog prolaza interventnih vozila, zbog preusmjeravanja i evakuiranja prometa, kao i zbog gradilišta i cestovnog održavanja.

Sustav se može otvoriti i zatvoriti bez skupih električnih uređaja ili sofisticiranih sustava za kontrolu, te istovremeno garantira siguran sustav zatvaranja koji mogu koristiti samo ovlaštene osobe.

Sustav za demontažni prolaz apsorbira udare s reduciranom dinamičkom defleksijom i preusmjerava kako mala tako i velika vozila pod malim kutom. Sustav za demontažni prolaz je po definiciji demontažna ograda (specijalna tranzicija), kreirana posebno za prolaze između ograda u razdjelnom pojasu cesta i autocesta.

Može biti otvoren u potpunosti ili djelomično, prema potrebama, brzo i bez posebne opreme. Sekcija se sastoji od određenog broja standardiziranih modula, povezanih zglobovima, koji omogućuju otvaranje područja (gdje to dopuštaju prostor ili promet), za stvaranje potpunih ili djelomičnih devijacija ili može biti pomaknut bočno ili uzdužno da bi se otvorio prolaz određene širine. Na svakom završetku sekcije, uzemljena sidrenja rasterećuju uzdužnu snagu koju je proizvelo vozilo udarom u module, što znači da je sekcija neovisna od vrste i razreda postojeće ograde s kojom je povezana i ne prenosi znatnu.

Sustav je testiran prema normi EN 1317 (klasa zadržavanja H2) i posjeduje CE certifikat.

Sustav se može instalirati kroz dvije opcije:

  • a) kao kompletan demontažni sustav H2 klase zadržavanja
    - može pokriti prolaz duljine 100 m.
  • b) kao brzo izmjenjivi prolaz H2 klase zadržavanja, dužine 4 m' ili 8m'
    - naknadna laka nadogradnja na kompletan demontažni sustav
    - za prolaz interventnih vozila, evakuaciju i održavanje.

 

demontazni sustavi demontazni sustavi demontazni sustavi demontazni sustavi demontazni sustavi
demontazni sustavi demontazni sustavi demontazni sustavi